Smarriga alternativ till t ex jordgubbstårta och midsommardesserter:
Chokladdoppade jordgubbar: smält mörk choklad i vattenbad. Doppa jordgubbarna till hälften och låt stelna. Servera på ett vackert fat.
Frozen strawberry yoghurt – 4 kaffekoppar frysta jordgubbar blandas i mixer med en halv kopp yoghurt, 2-3 msk honung och 1 tsk citronsaft. Mixa ca 5 min tills yoghurten blir krämig. Ät omedelbart eller frys och ät senare.
Slanka yoghurt-shake – blanda Slanka jordgubbshake med yoghurt istället för vatten. Mixa med färska jordgubbar. Toppa med basilika eller mynta. Föredrar du tunnare yoghurtdrink, byt ut valfri mängd yoghurt mot vatten.
Folieknyte med äpple/ananas – Skär äpple, ananas eller andra goda frukter i bitar. Smält en klick kokosolja på svag värme och tillsätt lite honung. Blanda alla ingredienser med nötter/pumpafrön. Lägg blandningen på folie och gör ett knyte. Grilla eller ugnsbaka 5-10 min.