Kollage_buffe

Slanka buffétips

  • Gå aldrig hungrig till en fest! Grunda alltid med en Slanka-måltid!
  • Starta gärna buffén med nyttiga sallader och fettsnåla rätter.
  • Ät sedan lite av varje men LAGOM mängd, t ex av färsk potatis, sill, lax, strömming och skaldjur, köttbullar, Jansssons frestelse
  • Se upp med bröd till maten, ost, pajer, feta såser, majonnäsrätter
  • Byt ut smör/margarin mot kokosolja.
  • Drick mycket vatten innan och mellan måltiderna för att minska hungerkänslorna
  • Glöm inte att röra på dig – långpromendader i rask takt. lek och dans runt midsommarstången eller härliga cykelturer i vår vackra grönskande natur

Slanka grilltips

  • Välj kalorisnåla grillspett – blanda stora räkor, kräftstjärtar, musslor, magra fisksorter (t ex torsk, kummel, kolja) och även lite lax med champinjoner och grönsaker som zucchini, rödlök, paprika, coctailtomater mm
  • Välj magert kött t ex filé av fläsk, nöt, kalkon, kyckling (även bröst). Väljer du fetare kött som t ex entrecote, som ju blir saftigare, så skär bort fettet efter grillningen. Undvik dock korv!
  • Grilla gärna spetten i en folieform så kan du dra ner på olja.
  • Välj en nyttig grillolja – Slanka kokosolja t ex som du kan smaksätta med t ex färska örter, chilisås, senap, citron, lime, chili, vitlök eller honung.
  • Tips på marinad: 1 dl kokosolja, 1 msk senap, 1/4 pressad citron, 3 msk chilisås, hackad lök/vitlök, 1 msk honung, salt och peppar.
  • Gör även din egen grillsås: yoghurt, finhackad lök och gurka, salt, citronpeppar och en aning mynta