Kaikki kysymykset ja vastaukset

Slankasta

Voinko vaihdella Slanka Maxin ja Slanka Kombin välillä kun laihdutan?
Valitessasi Maxin ketoaineet hillitsevät näläntunteesi. Heti laittaessasi suuhusi jotakin muuta saatat katkaista ketoosivaiheen. (Tässä rajana on 500 kcal ja enintään 50 g hiilihydraatteja, jotka saat kolmesta Slanka-ateriastasi.) Syödessäsi jotain sen lisäksi glykogeenivarastosi täyttyvät ja neste, 2 litraa, tulee takaisin. Vaaka saattaa näyttää 2 kg enemmän. Älä mittaa painoasi tänä aikana. Painosi laskee edelleen, mutta se kestää vain hieman kauemmin. Muista että ketoaineiden muodostuminen uudelleen kestää noin kolme päivää.
Kutistuuko vatsani kun juon Slankaa?
Vatsalaukku on vähän kuin ilmapallo, joustava ja pehmeä. Jos sen puhaltaa täyteen siitä tulee todella suuri, mutta se ei kutistu. Sanotaan että vatsalaukun tulisi olla noin oman nyrkkisi kokoinen. Tämä kannattaa pitää mielessä ruokapöydässä istuessa!
Kutistuvatko rasvasolut kun syön Slankaa?
Painosi laskiessa rasvasolut kutistuvat. Ne eivät katoa, vaan tulevat pienemmiksi.
Hidastuuko aineenvaihdunta syötyäni Slanka Maxia tai Slanka Kombia jonkin aikaa?
Aineenvaihduntasi seuraa sekä painonpudotustasi, että lihomistasi.
Kuinka paljon yleensä laihtuu Slanka Maxia käytettäessä?
Tämä vaihtelee jonkin verran, neuvottele Slanka- valmentajan kanssa juuri omista mahdollisuuksistasi. Naiset laihtuvat vähemmän, miehet enemmän.
Kuinka paljon Slanka Kombi- ohjelmalla yleensä laihtuu?
Tämä vaihtelee jonkin verran, neuvottele Slanka- valmentajan kanssa juuri omista mahdollisuuksistasi. Naiset laihtuvat vähemmän, miehet enemmän
Onko tärkeää syödä vähärasvaista ruokaa kun noudatan Slanka Kombi dieettiä?
Meidän tulee aina valita vähärasvainen ruoka koska energiamäärä on suuri, 1g rasvaa on 9kcal kun taas proteiinista ja hiilihydraateista saa 4 kcal grammaa kohden. Sinä harjoittelet nyt parempia ruokailu tottumuksia. Kun on kyse painonpudotuksesta, tärkeintä on kokonaiskalorimäärä. Kun valitset Slanka Kombin, harjoittelet kykyäsi suunnitella ja rajoittaa ruoka määrääsi. Saat myös lisää tietoa ja parannat tietoisuuttasi pysyvään painon pudotukseen.
Onko hiilihydraattien välttäminen tärkeää Slanka Kombin valitessani?
Sinun tulisi aina välttää nopeita hiilihydraatteja. On tärkeää jättää pois kaikki, mikä sisältää valkoista sokeria, valkoisia jauhoja, ja valkoista riisiä. Niitä löytyy mm. makeisista, marmeladeista, makaronista, valkoisesta leivästä, piirakoista, kahvileivistä, pullista, suklaasta, jälkiruoista, lasagnesta, viinistä ym. Syö paljon ja erilaisia vihanneksia – ne sisältävät hyviä hiilihydraatteja. Suosittelemme myös suolan käytön vähentämistä sekä laihdutuksen aikana, että sen jälkeen. Valitessasi Slanka Kombin harjoittelet ravinnonsaannin suunnittelua ja rajoittamista. Lisäät tietämystäsi ja harjoitat tietoisuuttasi kestävää painonpudotusta varten.
Vaikuttaako Slanka sisäelimiin?
Slankan koostumus suojaa tärkeitä sisäelimiä ja lihaksia samalla kun keho käyttää rasvavarastojaan välttämättömään energiantuottoon. Ketoaineet lisäävät osaltaan tätä suojaa.
Minulla on laktoosi-intoleranssi. Voinko käyttää Slankaa?
Slanka tarjoaa laktoosittoman ja gluteiinittoman valikoiman: pirtelöitä ja keittoja. Sekoita suositeltuun vesimäärään. Sisältää käyttövalmiina < 0.01% laktoosia = laktoositon. Kuivatavarana ei täysin laktoositon, suositeltuun vesimäärään sekoitettuna = laktoositon. Elintarvikeviraston mukaan. Monet niistä asiakkaistamme joilla on laktoosi- intoleranssi voivat käyttää perustuotevalikoimaamme. Kokeile kuinka se sopii juuri sinulle. Jos yliherkkyytesi ei ole kovin vaikea, voit kokeilla muutamia aterioita ennen pitempää Slanka Maxin käyttöä. Toinen mahdollisuus on jakaa ateria kahteen osaan ja syödä/juoda se 1/2 tunnin väliajoin juoden samalla tavallista enemmän vettä.
Olen allerginen gluteiinille. Voinko käyttää Slankaa?
Voit käyttää aivan vapaasti keittojamme ja pirtelöitämme, siis VLCD-tuotteita. Slankan Suklaa-Minttu- ateriapatukat ovat gluteiinittomia, tuotteeseen ei ole lisätty gluteiinia. Se sisältää erityiskauran kuitua, jota voidaan/saadaan käyttää gluteiinittomissa tuotteissa ja jota myös Slankan tuotteissa käytetään. Myös Suklaa-Toffee- patukka on ollut gluteiiniton marraskuusta 2013 lähtien.
Ohjeiden seuraamisesta huolimatta näyttää painonlaskuni pysähtyneen – mistä se johtuu?
Älä anna periksi! Painon pysyminen välillä paikallaan on täysin normaalia. Se on vähän niin kuin keho sanoisi ”Ei, en tahdo!” Juuri nyt on tärkeää jatkaa ohjeiden ja Slanka- valmentajalta saamiesi tietojen noudattamista. Painonpudotuksesi pääsee taas pian käyntiin. Laihdutettaessa sellaiset kehon elimet kuten maksa ja munuaiset työskentelevät voimakkaasti, rasva ja lihaksisto tulevat sopeutumaan. Epäillessäsi ota esiin mittanauha ja mittaa itsesi punnitsemisen sijasta.
Jos sen sijaan paastoan – mikä ero sillä on?
Laihtuessasi VLCD:n avulla (very low calorie diet) saat täysipainoista ravintoa, jossa hiilihydraatit, rasva ja valkuaisaineet ovat tasapainossa keskenään. Saat kaikki tarvitsemasi vitamiinit, mineraalit ja hivenaineet. Kehosi polttaa rasvaa. Perinteisessä paastossa keho polttaa ennen kaikkea lihaskudosta ja vain vähän ylimääräistä rasvaa.
Voinko säilyttää valmista Slanka- ateriaani termospullossa?
Valmiiksi sekoitettu Slankasi on tuoretavara, ja se pitää syödä 10-15 minuutin kuluessa.
Kuinka pian synnytyksen jälkeen voin aloittaa Slanka Maxin käyttämisen?
Synnytyksen jälkeen kehon tulee palautua 3 kuukautta ennen Slanka Maxin aloittamista. Jos imetät, sinun pitää myös odottaa kunnes olet lopettanut sen.
Voinko käyttää Slankaa imettäessäni?
Suosittelemme että odotat hieman Slanka- ruoan käyttöä. Sinulla on kylliksi aikaa syödä Slankaa myöhemminkin. Sinun ei tulisi syödä Slankaa imettäessäsi osaltaan siitä syystä, että lapsesi pienen maksan on vielä vaikea pilkkoa mineraaleja
Lopettaessani Slankan – nouseeko painoni taas?
Painonpudotus ja saavutetun painon pysyminen on elintapojen muutoskysymys. Painosi nousee heti vanhoihin tapoihisi palatessasi riippumatta käyttämästäsi laihdutusmenetelmästä. Pidä Slanka luonnollisena osana ruokavaliotasi. Jos syöt viikonloppuisin hieman enemmän, voit tasapainottaa sen viikolla korvaamalla 5-10 ateriaa/välipalaa Slanka- aterialla. Toisinaan voit valita aamiaisen, toisinaan lounaan. Joskus voit nauttia sen välipalana, tai puoli tuntia ennen kuin menet ulos syömään – se auttaa sinua syömästä liikaa. Ajattele, että kehosi täydentää iloisesti rasvavarastonsa odottaen nälkää, jota ei tulekaan.

Slanka Maxin valitsemisesta

Mitä ovat ”ketoaineet”?
Kun elimistö alkaa polttamaan rasvaa sen seurauksena syntyy ketoneja. Ketoosivaiheeseen sinun tulee saada korkeintaan 450-500 kcal ja 50 g hiilihydraatteja. Todettakoon vielä, että Slankalla laihdutettaessa koettava lievä ketoosi ei ole verrattavissa diabeteksen aiheuttamaan sairaalloiseen tilaan.
Vad händer vid ”ketos”?
Tutkimukset osoittavat ketoaineiden auttavan kehoa polttamaan rasvaa. Juuri tämä suojaa lihassoluja laihdutettaessa. Ketonit lisäävät lisäksi virkeyttä ja hillitsevät näläntunnetta. Useimmat Slanka Maxin käyttäjät kokevat ketoosivaiheen 3-7 vuorokauden sisällä.
Toimiiko vatsani?
Vatsan toimintaan vaikuttavat stressi, istumatyö, kahvi, tee, liian vähäinen veden juominen, liian vähäinen liikunta ym.
Suosittelemme Slanka kookosöljy päivittäiseen käyttööni.
Ummetus on tavallinen istumatyöntekijöiden ja helposti stressaantuvien ongelma.. Vihjeeksi jos vatsa ei ole toiminut 3 päivään:  Monet asiakkaamme suosittelevat pillerimuodossa olevia hedelmä & kuitu- tuotteita. Ota yksi pilleri kolmantena iltana runsaan veden kera. Sen jälkeen voit tarvittaessa ottaa puoli tablettia tai kokonaisen tabletin joka toinen päivä. Tai käytä psylliumin siementen kuorta tai pellavansiemeniä pakkauksen ohjeiden mukaan. Korkeintaan 1 rkl päivässä. Ei ole suurta vaaraa ketoosivaiheen katkeamisesta, ja vatsan toimiminen hyvin tärkeää! Painonpudotus jatkuu kuitenkin. Sinun tulee voida hyvin aina kun laihdutat.
Kuinka kauan voin käyttää Slanka Maxia?
Slanka ainoana ravintoaineena, Slanka Maxia voit syödä niin kauan kuin olet täysin terve ja ylipainoinen ja olet yhteydessä lääkäriisi tai Slanka- valmentajaasi. Slanka Kombia tai Slanka Balansia voit käyttää korvaamaan yksittäisiä aterioita tai ravinnonlisänä niin kauan kuin haluat.
Mitä voin juoda käyttäessäni Slanka Maxia?
Suosittelemme tavallista vettä. Voit juoda kahvia, teetä, mielellään punaista tai vihreää teetä, ilman sokeria ja maitoa (makeutusaineita voit käyttää), hiilihappoista kivennäisvettä kohtuullisesti ja myös Light- juomia rajoitetummin. Ajatele että olet muuttamassa käyttäytymistäsi – voit esim. alkaa kaivata hiilihapotettua vettä.
Voinko maustaa veden sitruunalla tai kurkulla käyttäessäni Slanka Maxia?
Et. Sisältää hiilihydraatteja ja otat riskin ketoosivaiheen katkaisemisesta.
Voinko syödä hedelmiä käyttäessäni Slanka Maxia?
Et. Maxia käyttäessäsi voit syödä ainoastaan 3 Slanka- ateriaa ja juoda 3 litraa vettä päivässä. Hedelmissä on hiilihydraatteja (mikä koskee myös leipää, vihanneksia ja makeisia). Syödessäsi esim. hedelmiä keho ottaa energiaa ensisijaisesti hiilihydraateista ja sitten rasvasta. Jos koet tarvitsevasi jotakin syötävää Slanka- aterioiden lisäksi, on parempi syödä hieman valkuaisaineita, esim. katkarapuja, rapuja, kanaa, tonnikalaa. Jos olet päättänyt käyttää Slanka Maxia, ei ruuan lisääminen pidä tulla tavaksi – valitse sen sijaan Slanka Kombi. Huomaa, että aina syödessäsi jotakin ylimääräistä 3 Slanka- aterian lisäksi otat riskin ketoosivaiheen loppumisesta. Painonpudotus jatkuu hitaammin.
Onko väliä mihin aikaan päivästä syön Slanka- ateriani?
Seuraa totuttua aamiais-, lounas-, ja päivällisrytmiäsi. Pidä 3-4 tunnin ateriavälit. Valitessasi Slanka Maxin voit jakaa aterian kahteen osaan. Syö aamiaista – yksi Slanka 2 tunnin kuluessa heräämisestä. Sitten voit jakaa kaksi seuraavaa ateriaa kahteen osaan, syödä lounaan ja päivällisen neljänä eri kertana (tärkeää niille joiden verensokeri laskee). Juo lämmintä vettä päivän aikana – se auttaa hillitsemään näläntunnetta.
Entä jos huijaan – olenko sotkenut kaiken?
Et toki. Painon menettäminen jatkuu, mutta vaaka voi näyttää parin kilon nousua koska ketoosivaiheen keskeytymisen vuoksi hiilihydraatit sitovat elimistöön vettä. Halutessasi jatka Slanka Maxilla niin pian kuin voit. Jos huijaat useita kertoja, suosittelemme Slanka Kombin valitsemista.
Kärsin alhaisesta verensokerista – mikä on paras toimintatapa valitessani Slanka Maxi- paino- ohjelman?
Jaa annos kahdelle eri kerralle ja sekoita ne puoleen vesimäärään. Jaat siis yhden Slanka-aterian ja jätät aterioiden väliin aina n. kaksi tuntia. Syöt siis kolme Slanka ateriaasi kuutena eri kertana.
Palelen!
Palelemme useimmiten rasvaa polttaessamme. Ja tämä on totta erityisesti Slanka Maxin valitessasi. Pukeudu lämpimiin, kauniisiin vaatteisiin. Liiku paljon ja juo lämmintä. Laita mielellään jalkaasi lämpimät sukat sänkyyn kömpiessäsi.
Minulla on kuukautiset – mitä silloin tapahtuu?
Useimmiten painon laskeminen pysähtyy väliaikaisesti. Vaaka saattaa näyttää 2 kiloa enemmän ja koet olosi turvonneeksi. Tämä johtuu mm. siitä, että keho kerää nestettä. Pysy lujana ja keskity elintapojesi muuttamiseen. Älä koskaan punnitse itseäsi enempää kuin kerran viikossa. Vesi häviää taas pian. Mittaa itsesi! Muista että muutat asennettasi – nyt ja painonpudotuksen jälkeen.
Haluan reisistäni pois 3 kg, mutta en yhtään rintakehästä. Miten onnistun tässä?
Paikallinen rasvanpoltto ei ole mahdollista. Harjoitellessa poltamme rasvaa lähinnä rasvakudoksista. Emme voi vaikuttaa siihen MISSÄ kohdassa kehoa rasva palaa.
Miksi hengitykseni alkaa haista pahalta?
Asetooni on yksi ketoaineista ja voi tuoda hengitykseen pahan hajun. Harjaa hampaitasi usein ja käytä suuvettä. Kokeile käyttää Slankan Minttupastilleja (makeutettu stevialla), jotka raikastavat hengityksesi. Useimmat voivat käyttää niitä Slanka Maxin aikana ketoosivaiheen siitä keskeytymättä. Suuvesi SB12 on myös tehokas.
Voinko käyttää Slanka Maxia maanantaista perjantaihin ja viikonloppuna syödä vähän enemmän?
Katkaiset ketoosivaiheen heti kun laitat suuhusi jotakin muuta kolmen Slanka- ateriasi lisäksi. Alat taas kokea nälkää, ja teet asian vain vaikeammaksi itsellesi. Ketoosivaiheeseen pääseminen uudestaan kestää kolme päivää.
Miksi Slanka Maxi on niin tehokas?
Murrat huonot tapasi. Saat mahdollisuuden laihtua nopeasti ja innostut jatkamaan. Monista liikakiloista vapautuminen ja uuden asenteen löytäminen ruokavalioosi on muutaman harvan viikon arvoista. Painonpudotukseen kuuluu ruokatottumuksien muuttaminen. Koko loppuelämäksi. Näe se uuden, kevyemmän syömis-, ja elämäntavan alkamisena.
Olen päättänyt aloittaa Slanka Maxin käytön ja haluan pureskella jotakin. Mitä minun tulee valita?
Et voi valita mitään ruokaa kun valitset Slanka Maxin. Voit ottaa vain 2-3 rapua tai vastaavan määrän lihaa/lintua – Huomio! satunnaisesti. Kala/simpukat/lintu/liha eivät sisällä hiilihydraatteja. Ja näin pieni määrä ei katkaise ketoosivaihetta. Voit pureskella lakritsijuuritikkuja. Se tuntuu hampaissa mukavalta, mutta sitä ei pidä niellä vaan loput syljetään pois.
Voinko syödä Slanka- ateriapatukan vaikka olen valinnut Maxin?
Et. Slanka ateriapatukoissa on paljon hiilihydraatteja etkä pääse ketoosivaiheeseen.
Pitäisikö pitää taukoa jonkin aikaa Slanka Maxia syötyäni ja syödä tavallista ruokaa?
Ei. Suosittelemme, että lisäät Slanka Maxin jälkeen ensimmäisenä päivänä 100 g kalaa/simpukoita/lintua/lihaa, muina päivinä hieman vihanneksia, mieluummin sellaisenaan. Sen jälkeen jatkat kolmen Slanka- aterian syömistä päivässä ja lisäät yhden aterian ja mahdollisesti pienen välipalan, energiansaannin ollessa n. 1.000 kcal päivässä. Syöt kolme Slanka – ateriaa päivässä varmistaaksesi polttavasi rasvaa etkä lihaskudosta, ja antaaksesi kehollesi kaikki sen tarvitsemat ravintoaineet. Nyt voit harjoitella itsehillintää pitääksesi saamasi ylimääräisen kalorimäärän n. 400 kcal tasolla (3 Slanka- ateriasi lisäksi). Voit jatkaa näin, kunnes saavutat haluamasi painon.
Mikä on paras ravinnonsaannin lisäystapa tämän jälkeen?
Slanka Maxin jälkeen ravinnonsaantia on tärkeää lisätä ohjeidemme mukaisesti. Suosittelemme, että lisäät ensimmäisenä päivänä 100 g kalaa/simpukoita/lintua/lihaa ja muina päivinä lisäät hieman vihanneksia. Sen jälkeen jatkat kolmen Slanka-aterian syömistä varmistaaksesi että poltat rasvaa etkä lihasmassaa, ja että kehosi saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Voit tehdä sen itsellesi helpoksi ja valita ruokavalioosi vain valkuaisaineita (lihaa, lintua, kalaa tai simpukoita), jotta laihtuisit mahdollisimman tehokkaasti. Saatat lihoa useita kiloja ellet lisää ravinnonsaantiasi tällä tavoin. Mm. vesi alkaa jälleen kerääntyä, eikä ole mukavaa nähdä kilojen taas kertyneen vaa’alle noustessasi. Voit toimia näin kunnes olet saavuttanut haluamasi painon. Sen jälkeen voit korvata haluamasi ateriamäärän Slankalla ja yhdistellä jonkin aikaa lautasmallin mukaisesti. Varmistaaksesi tasapainoisen ravintoaineiden saannin sinun tulee syödä yhteensä 1200 kcal/päivä. Painon säilyttämiseksi ja ylipainon ehkäisemiseksi suosittelemme Slanka- aterioita ruokavaliosi luonnolliseksi osaksi, ja 5-10 aterian/välipalan vaihtamista Slankaan viikottain. Syö lautasmallin mukaisesti.
Kuinka paljon ylimääräisiä hiilihydraatteja voin syödä Slanka Maxin aikana?
Et yhtään.
Suunnilleen kuinka paljon ylimääräisiä valkuaisaineita voin syödä Slanka Maxi- paino-ohjelman aikana?
Mieluiten ei mitään.
Voinko pureskella sokeritonta purukumia tai syödä sokerittomia pastilleja Slanka Maxin aikana?
Et. Ne sisältävät sekä hiilihydraatteja, että kaloreita. On vaara ettet pääse ketoosivaiheeseen. Ksylitoli uutetaan koivusokerista, mikä on hiilihydraattia. Harjaa hampaasi usein. Suosittelemme Slankan Minttupastilleja (makeutettu stevialla) hengityksesi raikastamiseen. Useimmat voivat käyttää niitä Slanka Maxin aikana katkaisematta ketoosivaihetta. Suuvesi SB12 on myös tehokasta.
Menen juhliin lauantaina. Mitä teen?
Tosi kivaa! Vain sinä itse voit päättää jatkatko Slanka Maxia. Jos haluat olla mukana juhlissa ja syödä ja juoda, ehdotamme että syöt lähinnä kalaa, lihaa ja simpukoita ja varoen alkoholia. Mitään vaarallista ei tapahdu. Ketoosivaiheesi katkeaa ja koet itsesi nälkäiseksi. Älä punnitse itseäsi (vesi kerääntyy taas ja saatat saada 2 kg lisää). Nauti ruoasta ja juhlista ja päätä palata Slanka Maxiin heti kun voit. Vaihda yksinkertaisesti raidetta.
Olin torstaina juhlissa ja söin vain vähän ja join lasin viiniä. Olenko nyt pilannut kaiken?
Et lainkaan! Et ole pilannut mitään. Katkaisit vain ketoosivaiheen ja koet itsesi nälkäisemmäksi. Voit huomata vaa’an nousevan koska vesi alkaa taas kerääntyä kehoosi heti syötyäsi jotain muuta 3 Slanka- ateriasi lisäksi. Mitään vaarallista ei tapahdu, vain painonpudotustahtisi muuttuu. Halutessasi palata Slanka Maxiin jatkat vain kuten aikaisemminkin. Uudelleen ketoosivaiheeseen pääseminen ja vesivarastojen tyhjeneminen kestää 2-3 päivää. Neuvo: älä punnitse itseäsi useammin kuin kerran viikossa, samana päivänä ja samaan kellonaikaan.
Voinko treenata Slanka Maxin aikana?
Harjoittelu voidaan jakaa matala-, ja korkeatehoiseen harjoitteluun: Matala = sydäntä kuormitetaan osittain, mutta vain lyhyinä jaksoina. Esimerkkeinä ovat voimaharjoittelu, tenniksen pelaaminen, kävely jne. Kaikki voivat periaatteessa harjoitella matalalla teholla Slanka Maxin aikana. Kehon rakenne on ratkaisevampaa. Nesteytyksen lisääminen on tärkeää. Korkea = sydäntä kuormitetaan tiheämmin: Esim. spinning, aerobic, kova juoksu. Korkeatehoinen harjoittelu rasittaa enemmän. Esim. vähintään 30 minuuttia ennen spinning- tunnin alkua tulisi ottaa puolet ylimääräisestä Slanka-ateriasta ja loput spinning- tunnin jälkeen palautumista varten. Valitse painonhallintaohjelmistamme juuri sinulle sopiva.

Slankan aterioista

Mikä on paras tapa nauttia Slanka- pirtelöni?
Slanka liukenee helposti sekoittimessa. Sekoita pussin sisältö n. 2,5 – 3 dl kylmää vettä, tai halutessasi suurempaan vesimäärään. Vihjeitä: Kylmä pirtelö – hyvää jääpalojen kanssa! Nam! Kuohkeaa ja hyvää! Jos haluat nauttia sen lämpimänä: Käytä Slankan sekoitinta. Lämmitä mikrossa korkeintaan 60- asteiseksi. Juo/syö n. 10 minuutin sisällä. HUOMIO! Älä ravista kuuman veden kanssa (ylipaine)! Jos haluat jäätelömäistä pirtelöä, laita se tehosekoittimeen jääpalojen kanssa.
Miten valmistan keittoa?
Sekoita pussin sisältö n. 2,5 – 3 dl kylmää vettä Slanka- sekoittimessa. Ravista ilman ritilää. Lämmitä mikrossa korkeintaan n. 60 asteiseksi. Anna keiton vetäytyä muutama minuutti, jotta vihannekset ja kanapalat ehtivät pehmentyä ennen niiden syömistä. Syö keitto n. 10 minuutin sisällä. Älä ravista kuuman veden kanssa (ylipaine). Halutessasi todella kermaisen, Vichyssoise- tyyppisen keiton sekoita se tehosekoittimessa. Suosittelemme päivittäistä Slanka kookosöljyn nauttimista – Maxi: 2 tl/päivä, Kombi: 2 rkl/päivä, Balans: 2-3 rkl/päivä ja 5:2: 2-3 rkl/5- päivän aikana. (Sekoita ennen jään lisäämistä.) Slankan laktoositon ja gluteiiniton valikoima sekoitetaan suositeltuun vesimäärään.
Voinko säästää ja nauttia vain kaksi Slanka- ateriaa ja tavallisen aterian Kombin valitessani?
Saatat saada liian vähän ravintoaineita. Ehdotamme kolmen Slanka- aterian nauttimista ja pienen ylimääräisen aterian lisäämistä. Näin lisäten aterioita voit hyvin, et koe olevasi niin nälkäinen ja vähennät ylensyömisen tai liian vähien ravintoaineiden saamisen mahdollisuutta. Ja vältät menemästä solmuun.
Onko sillä väliä mihin aikaan päivästä syön Slanka- ruokani?
Seuraa tavallista aamiais-, lounas-, ja päivällisrytmiäsi. Valitessasi Maxin eräs mahdollisuus on siirtää aterioita myöhemmäksi, koska näläntunne on usein vaikeinta iltaisin. Tämä kestää vain muutamia viikkoja Slanka Maxi paino- ohjelmaa seuratessasi.
Kumpaa on parempi syödä – Slankan lisäksi – hiilihydraatteja vai valkuaisaineita?
Valkuaisaineita. Ja vihanneksia (hitaita hiilihydraatteja).
Miksi?
Keho polttaa helpommin hiilihydraatteja. Hiilihydraatit palavat ensin. Tästä johtuen urheilijat tankkaavat makaronilla ennen esim. maratonjuoksua. Tankatessasi enemmän valkuaisaineilla keho jatkaa rasvan polttamista – eikä hiilihydraattien. Esimerkki: hedelmän syötyäsi keho käyttää sen ensin polttoainetta saadakseen jatkaen sen jälkeen rasvan polttamista. On siis parempi nauttia valkuaisaineita, esim. ihanaa pihviä, maukasta kalaa, rapuja tai parin munan munakasta, vettä ja ravunpyrstöjä.
Montako pistettä on yksi Slanka- ateria?
Yksi Slanka- keitto tai -pirtelö vastaa n. 4 pistettä. Yksi Slanka ateriapatukka vastaa n. 6 pistettä.

Tietoa mahdollisista sivuvaikutuksista

Minua huimaa
Slanka Maxin aikana sinun tulee juoda vettä päivittäin n. 3 litraa. Jos sinua huimaa, tarvitset yleensä lisää vettä.
Toimiiko vatsani?
Stressi, istumatyö, tee, liian vähäinen vedenjuonti, liian vähäinen liikunta ym. voivat vaikuttaa vatsan toimintaan. Ummetus on tavallinen istumatyötä tekevien ja stressaantuneiden ihmisten ongelma. Monet asiakkaistamme suosittelevat hedelmä & kuitu- valmisteiden nauttimista pillerien muodossa. Ota yksi tällainen pilleri 3. iltana ellei vatsasi ole toiminut, niele se runsaan veden kanssa. Tai käytä psylliumsiementen kuoria tai pellavansiemeniä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Enintään 1 rkl päivässä. Ketoosivaiheesi saattaa katketa, mutta painonlaskusi jatkuu. Voit käyttää satunnaisesti Vi-Sibliniä ja lieviä laksatiivituotteitav
Miksi pitää juoda paljon vettä?
Syömämme ruoka koostuu enimmäkseen vedestä. Siirtyessäsi tavallisesta ruoasta Slankan VLCD- ravintoon, tulee menetetty nesteiden saanti korvata runsaammalla veden juomisella. Näin säästyt huimaukselta, päänsäryltä, väsymykseltä, huonotuulisuudelta, ihon kuivumiselta, ja lihasheikkoudelta. Nesteytyksen lisääminen auttaa kehoa poistamaan rasvanpoltossa syntyneitä kuona- aineita. Slanka on erittäin tiivistetyssä muodossa oleva ravinnonkorvike, ja lisätty nesteytys laimentaa tiivistettyjä mineraaleja keholle helpommin käytettävään muotoon.
Miksi virtsaan niin paljon?
Syödessäsi tavallista ruokaa saat enemmän mm. kehoon vettä sitovia suoloja. Juot nyt myös enemmän, koska Slanka- ateria on niin tiivistetyssä muodossa.
Voin hieman pahoin syödessäni Slanka- ateriaani. Miksi?
Jotkut ihmiset eivät kestä tiivistetyssä muodossa olevia mineraaleja ja vitamiineja. Ongelma häviää kun juot vettä ennen ja jälkeen Slanka- aterian. Ellei se auta voit jakaa annoksen ja syödä sen kahdessa osassa. Maxia käyttäessäsi jaat siis kolme Slanka- ateriaasi kuudelle ruokailukerralle.
En nuku aina hyvin Slankaa käyttäessäni, mistä se johtuu?
Ketoaineet saavat sinut tuntemaan itsesi pirteäksi ja tarvitset vähemmän unta.
Eikö minun pitäisi siis nauttia Slankaa myöhään illalla?
On tärkeää nauttia kolme Slanka- ateriaasi pitkin päivää, siis hereilläoloaikanasi. Yritä löytää rytmi ja syö aamiaista, lounasta ja päivällistä tiettyinä aikoina laihdutusohjelmasi aikana ja sen jälkeen.
Miten toimin jos minulla on ummetusta?
Monet saavat vatsansa toimimaan juomalla lasillisen lämmintä vettä. Slanka Kookosöljyn nauttiminen päivittäin tekee hyvä sekä vatsalle, että suolistolle. Kokeile hedelmä- ja kuitutabletteja. Voit käyttää myös VI-Sibliniä, psylliuminkuoria tai lieviä laksatiivivalmisteita. Keskustele apteekkarin kanssa. Tai kokeile sekoittaa yksi Samariinipussillinen lämpimään veteen. Juo enemmän vettä ja liiku. Kuivaharjaa mielellään koko kehosi, ennen kaikkea vatsa myötäpäivään. Muista että Slanka Maxia jonkin aikaa käytettyäsi suolistosi ei ole kovin täynnä. Päivittäinen vessassa käynti ei ole aina välttämätöntä. Sinun tulisi voida aina hyvin painonpudotuksesi aikana! Ellei Slanka Maxi sovi juuri sinulle valitse Slanka Kombi.
Miksi minulla on löysä vatsa?
Saatat reagoida tiivistettyihin mineraaleihin. Kokeile jakaa Slanka- aterian jakamista kahdelle kerralle. Jotkut voivat hyvin jakaessaan kolme Slanka- ateriaansa kuudelle ruokailukerralle.
Hiukseni lähtevät. Mistä se johtuu?
Muun muassa painon nopea putoaminen, stressi ja hormonaaliset muutokset voivat aiheuttaa hiustenlähtöä. Tuote itsessään ei aiheuta sitä, vaan syynä on muutos elämäntavassasi. Suosittelemme sinua siirtymään Slanka Kombi -ohjelmaan ja syömään esimerkiksi kaksi Slankaa sekä kaksi pienempää ateriaa. Kun palaat tavallisen ruoan pariin, hiuksesi kasvavat takaisin, ja kokemuksemme mukaan ne kasvavat usein takaisin kiiltävämpinä ja tuuheampina kuin aiemmin.
Ystäväni sai sappikiven nopean painonpudotuksen yhteydessä. Miksi?
Suosittelemme Slankan kookosöljyn päivittäistä käyttöä. Maxi: 2 tl / päivä. Kombi: 2 rkl / päivä. Balanssi/5:2: 2-3 rkl / päivä. Nopean painonpudotuksen yhteydessä sappikiven saamisen riski kohoaa. Keho erittää kolesterolia, joka sakkautuu ja kerääntyy sappeen. Tämä synnyttää sappikiven. Ylipaino itsessään tuo mukanaan riskin sappikiveen.

Tietoa elämäntapojen muuttamisesta

Voiko liikunta vaikuttaa rasvanpolttoon positiivisesti?
Kyllä, lihasmassa on kehon kalorinpolttaja. Keho kuluttaa hiilihydraattien ja rasvan sekoitusta. Matalan intensiteetin liikunta lisää hiilihydraattien ja rasvan polttoa.
Onko arkiliikunnasta todellista hyötyä?
Paljonkin! Liikunta on perustuote. Se lisää energiankulutusta ja kalorien palamista. Liikunta säätelee näläntunnetta. Saat tasaisemman verensokerin tason ja kykenet tuntemaan psyykkistä alkuperää olevan nälän ja todellisen nälän eron. Liikunta auttaa lisäksi laskemaan verenpainetta ja kolesterolia. Painonpudotus ei onnistu pelkästään liikunnalla. Rakennamme lihasmassaamme, saamme matalamman verenpaineen ja paremman aineenvaihdunnan, ehkä matalamman verensokerin. Liikunnallinen elämäntyyli lisää aineenvaihduntaa muutoinkin kuin vain liikunnan ajaksi. Slankan asiantuntijat suosittelevat vähintään puolen tunnin kävelyä päivittäin.
Tulisiko minun syödä jotakin erityistä ennen tai jälkeen liikunnan?
Tavallinen vesi on parasta. Kehon nestetasapaino on tärkeä. Ravintoa saat kolmen Slanka-ateriasi kautta, jotka mahdollistavat rasvan palamisen ja lihasten levon. Mikäli tuot enemmän energiaa kehoosi, ei varastoidun energian (rasvan) palaminen kehossa edisty. Slanka Maxi -ohjelmassa sinun kannattaa ottaa rauhallisemmin. Älä unohda, että sinun tulisi voida painonhallinnasta huolimatta hyvin!
Kuntosalin stepperi ilmoittaa minun polttaneen 420 kaloria. Voinko olla varma luvun paikkansapitävyydestä?
Rasvanpolttoon liittyy monia eri tekijöitä. Perintötekijät, sukupuoli, ikä, pituus, paino, liikeradat, hormonit, nesteiden juonti, ruoka, yms. Tarkkoja lukuja on mahdoton arvioida. Kuntoilulaitteet (myös askelmittarit, kuntopyörät, ym.) perustuvat keskiarvoihin luvuissaan, joten niihin kannattaa suhtautua varauksin. Gramma rasvaa on 9 kcal. Syödyssä rasvassa ja kehon rasvassa on eronsa. Jos tahdot pudottaa painoa kilon, tulee sinun polttaa noin 7 000 kcal (rasvakudokseen on sitoutunut hieman vettä). Tämä vastaa suunnilleen reipasta päivittäistä 60 minuutin kävelyä kuukauden ajan.
Vaikuttaako vähäkalorinen ruokavalio aineenvaihduntaan?
Uusin tutkimustieto osoittaa, että aineenvaihdunta seuraa niin painon nousua kuin laskuakin. Aiemmin vähäkalorisen ruokavalion uskottiin vaikuttavan siihen. Slanka on koottu sillä tavoin, että lihasmassan sijaan palaa rasva (VLCD-tuote). Slanka täyttää Eviran VLCD-tuotteille (erittäin niukkaenergiseen ruokavalioon tarkoitettu elintarvike) asettamat vaatimukset.
Voiko painonpudotus auttaa verenpaineen alentamisessa?
Ylipainoisilla ihmisillä on usein kaksinkertaistunut riski korkeaan verenpaineeseen. Tämä on tärkein riskitekijä vakavien sydänsairauksien kehittymisessä. Painonpudotus on ensimmäinen askel korkeasta verenpaineesta ja painosta kärsivien potilaiden hoidossa. Jo 10-20 %:n painonpudotus saattaa riittää monien potilaiden kohdalla verenpainelääkityksen lopettamiseksi tai annosten vähentämiseksi. Mikäli painosi alenee, kerro siitä lääkärillesi.
Kuinka tärkeää kaloreiden laskeminen todella on?
Saatujen kalorien määrä on ratkaisevaa painonpudotuksessa. Tarkemmin sanoen kyse on saatujen kalorien suhteesta kulutettuihin kaloreihin. On siis suureksi hyödyksi olla perillä siitä, mitä ruokasi sisältää.
Onko painon toistuva nousu ja lasku vaarallista?
Niin kutsuttu jojottelu on useimmiten merkki vääränlaisista ruokailutottumuksista, mikäli toistuvasti tavoitepainon saavuttamisen jälkeen palaamme vanhoihin paheisiimme. Slankanin painovalmentajat tarjoavat sinulle työkalun, jolla totutella uusiin ajatusmalleihin ja suhteeseen ruokaa kohtaan henkilökohtaisen käynnin tai etänä tapahtuvan sähköposti- ja puhelinviestinnän avulla. Uusimmat tutkimukset osoittavat, että on vaarallisempaa pysyä ylipainoisena kuin jojotella. Ylipaino itsessään on suuri terveysriski.
Tuleeko minun jatkaa syömistä toisella tavalla myös painonpudotuksen jälkeen?
Olet tehnyt muutoksen elämässäsi ja totuttautunut uusiin tapoihin ruoan ja muiden elintapojen suhteen. Pitääksesi kiinni painonpudotuksesta et voi palata vanhoihin tottumuksiin. Uuden elämäntapasi tulee kattaa koko elämä. Heti kun alat saada enemmän kaloreita kuin mitä kehosi tarvitsee, alkaa painosi nousta. Pysyttele lautasmallissa, älä santsaa ruokaa. Pidä kaukana ruoat, jotka sisältävät valkoista sokeria, jauhoa ja riisiä. Älä unohda liikunnan tärkeyttä. Löydä itsellesi sopiva rytmi. Viikon kokonaiskalorimäärän tasapainottamiseen yksinkertainen tapa on korvata 5-10 ateriaa / välipalaa viikossa Slanka-aterialla. Pitäydy lautasmallissa muilla aterioillasi.
Onko Slankan kuljettaminen lentokoneessa käsimatkatavaroissa sallittua?
Kyllä, siihen ei ole estettä. Nestemäisessä muodossa se kuitenkin on kiellettyä.