Slut på jojobantningen!

Pia
Ett hektiskt liv med mycket jobb, god mat och ständig jojobantning upp och ner 10 kilo sätter sina spår. När jag väntade mitt tredje barn och vågen visade 97 kilo fick det vara nog.

Idag har jag ett utvecklande och stimulerande arbete och har hittat kärleken igen. För ett par år sedan såg livet annorlunda ut. Efter sista graviditeten vägde jag 97 kilo på mina 168 cm. Graviditeten hade inneburit ett ständigt illamående och sug som jag dämpade med mat och cravings som ”stekta gröna ärtor” och pommes frites. I takt med att kroppen växte kämpade jag med att hålla såväl mitt inre som yttre i balans.

De superideal som finns idag är tuffa för många och ger inte en rättvis bild av att vara kvinna. För mig handlade det om att se bortom dessa ideal och hitta min egen matchvikt och en livsstil som ger kraft och energi. Jag startade min viktresa med ett holistiskt perspektiv att må bra.

Efter rekommendation av sångaren Magnus Carlsson började jag med min dåvarande man hos Slanka Viktklubben och viktcoachen Lena Villaume. Detta resulterade i en mer hållbar livsstil och att extrakilona försvann.

Jag tycker om det goda i livet. Men ju äldre jag blir så inser jag att man inte är evigt ung. Kroppen är fantastisk och har en unik förmåga att anpassa och återhämta sig, men också att förfalla. Med en god grundfysik och koll på kaloriintaget så går det relativt snabbt att komma i form. Lika mycket som du tar ansvar för ditt eget liv, din hälsa och familj måste du ta ansvar för vad du stoppar i dig.

Idag håller jag vikten och använder Slanka naturligt och konsekvent i min mathållning för att få bra näring och balansera kaloriintaget. Jag tränar regelbundet med allsidig motion men utan att överdriva.

Idag har jag de verktyg jag behöver.

Pia Johansen, Stockholm