Min resa med Slanka

Inga_Lill

Min berättelse handlar om mig som ville ha en ny vikt, ny hälsa och ett nytt liv! Genom Slanka fick jag möjligheten att vara med i en testgrupp i 12 veckor som innebar att jag tappade ca 17 kilo.

Varje vecka vägde och mätte jag mig och just det hjälpte mig att kämpa vidare för jag ville ju inte att vågen skulle visa mera någon vecka. Första 4-5 veckorna åt jag bara Slankas produkter. Sopporna åt jag till middag och de var otroligt goda. Shakes åt jag till frukost och lunch. Jag gillade alla men godast var choklad, mintchoklad och jordgubb. Det var lätt att äta dessa goda produkter och jag var inte mer hungrig än vanligt.

De första 3 dagarna hade jag huvudvärk och låg mest och vilade men sen gick det över och sedan under hela testperioden mådde jag bättre än någonsin och var väldigt pigg. Efter 4-5 veckor bytte jag ibland ut middagssoppan mot vanlig mat, ibland frukosten eller lunchen. Jag åt då proteinrik mat såsom ägg, räkor, kräftstjärtar, kyckling, tonfisk och avocado.

Jag upplevde att jag fick mycket tid till övers. Tid som jag tidigare lade på att planera måltider, göra inköpsnota, handla på affären, laga mat, äta mat, diska, duka bort och städa i köket. Det var en skön tid, jag unnade mig att vila i soffan och titta på tv.

Jag promenerade och tränade gruppträning några gånger i veckan. Sista veckorna cyklade jag till och från jobbet (12 km). Jag kände mig mycket lättare och rörligare.

Efter testperioden var jag med i Vårruset, där lyckades jag springa hela sträckan på 5 km och det kändes otroligt!

Jag använder en andningsmask  på natten (CPAP)  för att jag har andningsuppehåll (sömnapné). Man kan bli bättre vid viktminskning så jag hade på mig en klocka som mätte syresättningen en natt utan att jag hade på mig masken och det visade sig att det blivit mycket bättre.

Jag har fått mycket positiv respons utseendemässigt och för min prestation från mina vänner, arbetskollegor, träningskamrater och familj. En stor fördel har varit att 2 arbetskamrater och en nära vän även deltagit i testgruppen och vi har haft kontinuerlig kontakt och stämt av hur det gått för varandra vid mätningarna, hjälpt varandra hur vi ska äta nyttigt och sporrat varandra att fortsätta.

Positivt har också varit att mäta kroppen varje vecka. Mitt midjemått har minskat med ca 20 cm, även höftomfånget och bystomfånget med ca 15 cm. Detta har inneburit att en stor del av min garderob fått slängas eller skänkts bort och några nya plagg har köpts in. Har gått från storlek XL till M, men det är ett trevligt ”bekymmer”.

Under perioden hade vi 6 träffar där vi lärde oss vilken mat som var nyttig och sista träffen lagade vi en bra måltid. Tidigare åt jag för mycket av för onyttig mat, nu äter jag mindre och nyttigare mat. Detta har gjort att jag nu aldrig har problem med halsbränna som jag tidigare hade varje kväll. Jag drack Samarin dagligen.

Jag tycker livet blivit roligare och ser framemot att göra saker. Har mer lust att köpa kläder, göra saker med andra, gruppträna, resa och sola! Självförtroendet har stigit i topp.

Jag har nu ca 4 kilo kvar innan jag nått mitt slutgiltiga mål men med Slanka känns det inte jobbigt. Detta har varit en lätt resa att göra med Slankas produkter som jag nu önskar att jag gjort tidigare i mitt liv. Men nu har jag till slut fått min nya vikt, nya hälsa och mitt nya liv som jag ville!

Tack Slanka!

Inga-Lill Borgefjäll, Östersund