Äntligen lättare!!

Shalini

Jag började min Slanka resa för 20 veckor sedan. Min vikt har gått upp och ner de senaste åren, vilket har varit mycket frustrerande för mig!!

Jag tycker själv jag har haft en bra mathållning de senaste åren och jag har även motionerat 2-3 gånger i veckan i form av vattengympa och gruppträning, men ingenting har hjälpt. För att jag själv skulle få en bättre bild, började jag skriva daglig matlogg där jag skrev upp ALLT som jag åt och drack, till och med en två bitars Plopp. Jag blev nästan besatt!

Nu hade jag passerat stadiet frustrerad, nu var jag förbannad! Vad är det som är fel? Vad är det som jag gör som är fel? Med tiden blev jag mycket uppgiven och ledsen.

Jag hörde att Hälsobyrån skulle starta en Testgrupp för Slanka under våren 2013. Jag tänkte, Ska jag anmäla mig? Sen tänkte jag Nää, vad skulle det göra för skillnad? Här har jag slitit länge och det har inte gett något resultat. Efter några dagars funderande, bestämde jag mig för att ändå försöka ”Jag måste bara bli en av dessa testpersoner, för nu behöver jag verkligen hjälp!!!

Jag skickade in min intresseanmälan och fick veta att jag kom med! Men, Vilken Lycka jag kände!!! Vilken lättnad!!! Nu kanske det kunde bli ändring på min plåga!

Efter första veckan gick jag ner cirka 3 kilogram!!!, men det var inte möjligt tänkte jag!! Här hade jag kämpat under flera år med matlogg och träning och jag har inte lyckats gå ner ett enda gram! Jag trodde inte mina öron, det var inte sant!

På vägen i bilen hem efter träffen brast jag ut gråt! Det var verkligen GLÄDJETÅRAR!!!

Jag ville försäkra mig ytterligare så var jag tvungen att testa vågen när jag kom hem, det kunde ju vara så att Hälsobyråns våg visade fel!! Hör och häpna min våg hemma visade också att jag hade gått ner 3 kilogram!! Nu började jag känna seger…!!!

Min omgivning tycker att det har blivit en förändring kring mig, men de har haft svårt att sätta fingret på vad det är…

Jag tycker Slanka konceptet verkligen är ett vinnande koncept och det har verkligen fungerat på mig. Efter bara några månader, märkte jag att kläderna började sitta lösare än de gjorde tidigare, Seger!!

Det sporrade mig verkligen att kämpa vidare och skapa små delmål som jag har betat av, viktminskning är långsiktigt! Det är jätte viktigt att ha delmål!

Hälsobyråns Lena och Anneli har också varit bra stöd genom denna från början vacklande resa.

Jag trodde väl aldrig att jag skulle gå ned så mycket i vikt, så snabbt och dessutom på så kort tid!!

Jag har fått många positiv feedback från min omgivning, bland annat från några grabbar 😉 på jobbet. En kille frågade om jag hade gjort något särskilt typ klippt mig, fixat med håret eller börjat sminka mig och den andra kille sa att det var något annorlunda, han sa att det var liksom som ”en sorts lyster i min ögon”! Jag tänkte ”Wow grabbar, ni skulle bara veta hur mycket som jag suger åt mig av vad ni säger…” Det var skit kul på riktigt!!

Jag tycker att det har varit enkelt och smidigt att snabbt blanda ihop en Slanka shake vid varje måltid, jag var väldigt skeptisk i början, om jag skulle kunna hålla mig mätt på shaken, men det har inte varit några problem! Jag var även tveksam till ”det här med pulvershake”, men shakerna är faktiskt rikigt goda!

Jag har verkligen blivit mätt på shakerna och de finns i så många goda smaker. Sopporna tyckte jag passade mig bäst under vintermånaderna, då de gav mig lite extra värme, eftersom man kan känna dig lite frusen, det går också snabbt över.

Jag har rensat bort sex papperspåsar med för stora kläder och jag har verkligen mer plats i garderoben. Men jag är realist, så jag har sparat några klädesplagg eftersom vikten kan pendla i början.

Jag har en dråplig historia som hände mig på jobbet några veckor innan semestern, som jag gärna vill dela med er. Jag hade på mig en av mina favorittunikor tillsammans med mina vita tights. När jag satt på jobbet, märkte jag plötsligt att urringningen på denna tunika var mycket djupare än den hade varit tidigare, så den avslöjade något lite mer än jag ville. Vad pinsamt!! Jag önskade att jag hade haft en klädnypa i handväskan, så att jag hade kunnat dra åt tunikan lite grand där bak på ryggen, så att den inte var så avslöjande. Men jag hade ju ingen klädnypa, så jag svepte snabbt in mig i en sjal som jag hade hängandes på stolsryggen och fortsatte sedan jobba på som vanligt. Kort därefter, kom en manlig kollega förbi och han hade uppmärksammat att jag hade sjalen på mig och sa ”Men snälla du, så kallt är det inte härinne!! Det är faktiskt sommar nu! Jag rodnade till lite och svarade ”Jo, jag känner mig frusen idag!” Jag tycker det är jätte roligt att personer, som jag inte ens känner, vågar gå fram och säga något så positivt!!

Viktnedgången med Slanka har gjort att jag har fått flera hälsomässiga vinster, jag har gått ner i vikt som gör att jag minimerar mina risker att få viktrelaterade sjukdomar, jag har blivit mycket bättre i min astma, jag har halverat min dagliga dos medicin samt att jag har fått en bättre balans på mina värden när det gäller min Hypotyreos (underproduktion av sköldkörtelhormon). Vilken seger!

Nu gäller det att hålla kvar denna vikt och jag vill gärna minska några kilon till. Jag tycker det har varit lättsammast när jag gick på ”Maxifart”. Under sommaren har jag kört shaken till frukost och sedan har njutit av grillningar och annan sommar mat. Till hösten kommer jag att köra några veckor Maxifart igen för att sedan återanpassa mig till att sakta återgå till att äta måltider och även dricka shaker.

Nu vill jag se framåt, skaffa mig en ny klädgarderob och skaffa mig en ny stil, jag har gömt mig för länge i mina stora bylsiga tröjor, nu får det räcker!!!

Det skulle vara jätte kul med en uppföljningsträff efter sommaren, träffen kommer ge en sporre att man skärper till sig lite extra med att hålla vikten.

Lycka till ni som vill börja med Slanka, det fungerar faktiskt!

Kram Sunshine
Shalini Savander i Östersund